pondělí 18. února 2013

Color typology - studeny typ - leto



Studie barevne  typologie mi doslova zamotala hlavu.
Myslite si, ze je opravdu nezbytne znat svoji barevnou typologii nebo jste nazoru, ze to je k nicemu? Ja jsem byla presvedcena, ze to k zivotu znat nepotrebuji. Po mych zkusenostech s barvenim vlasu na ruzne teple odstiny, kdy jsem chtela mit prirozenejsi blond barvu, jsem ovsem velmi rychle zmenila nazor. Zkratka a dobre, nemuzeme mit vzdy to, co se nam zrovna libi nebo co je modni. Pokud mate radi modu jako ja, a casto nakupujete at uz obleceni, nebo ruzne doplnky, ktere potom nenosite, a nechapete proc, tak zjistite, ze znat svuj barevny typ neni tak uplne od veci. Oblect se do barvy, ktera nam nesedi, ve ktere vypadame nudne, fadne, bez vyrazu, bez energie, umi zhatit i jinak super dokonaly outfit. Ono je uplne jedno, ze ten material je super, nebo ze ten strih je skvely, nejdulezitejsi je ve finale stejne ta spravna barva, ktera rozhodne, zda ten ci onen kousek se stane vasim oblibenym ci nikoli. Nemluvim ale pouze o obleceni, spercich, ale take a to predevsim o barve vlasu. Vlasy jsou me vecne tema. K tem se dostanu v jinem clanku, protoze moje pribehy na toto tema by zde zabraly prilis velky prostor. Kazdopadne to, jakou mate barvu vlasu, zda teple tony, nebo naopak studene, rozhoduje uplne o vsem. At si na sebe oblecete cokoli, ale budete mit spatnou barvu vlasu, ktera nepujde k vasemu obliceji, k vasi pleti, celkove i zbytek bude vypadat divne, a to je opravdu skoda.
Odkazu na rozcleneni barevne typologie najdete na internetu docela hodne, presto spousta zen tape a nemuze se nikam zaradit. Hlavni je rozpoznat, zda jste typ teply ci studeny. To, jestli jste leto nebo zima uz neni tolik dulezite. Hned vysvetlim proc. Studeny typ = leto a zima. Barvama se od sebe prilis nelisi. Barvy vlastne zustavaji stejne, akorat s tim rozdilem, ze zima upredstvuje barvy vyraznejsi, miluje kontrasty, zatimco leto si libuje v barvach jemnejsich. Porad ale plati, ze at uz jste leto nebo zima, bude vam sluset modra ci ruzova. Jaro a podzim jsou naopak typy teple. Ja osobne jsem typ studeny - letni.   Co to znamena? Pokusim se vysvetlit laicky. Barva vlasu u tohoto typu muze byt bud platinova blond nebo tmave hneda, ovsem nic mezi tim. Ikdyz ano, jeste je tu varianta, ze si nechate svoji prirozenou barvu, coz je tzv. seda mys, ve ktere budete vypadat jeste vic nevyrazneji. Plet je vetsinou velmi svetla se studenym podtonem. Takze vlasy v jakekoli zlatave, nedej boze, rezave v tomto typu vypadaji opravdu priserne. Skoda. Miluji prave to zlato. A to bohuzel plati i pro sperky. Barvy obleceni jakekoli, ktere budou do studena, jsou ok. Nejslusivejsi jsou: modra, seda, ruzova. Zadne teple tony. Ikdyz nejsem zadny expert na barevnou typologii, mne se osvedcila jeste v posledni dobe barva cerna a zluta - vzdy se studenym podtonem.  Zkuste se inspirovat zde obrazky. Treba se v tomto typu take najdete. Pokud zacnete vas typ blize zkoumat, muze se take stat, ze se v tom trochu ztratite. Doporucuji zacit tim, ze si ujasnite, zda jste typ teply nebo studeny. To ostatni uz prijde samo casem. Chapu, ze pokud i vam se prave libi zlata blond, a za kazdou cenu ji chcete mit na hlave jako ja, je mozna na case pochopit, ze tem, kterym slusi jedno, neslusi to druhe a naopak  anebo se o tom presvedcte na vlastni kuzi a verte nebo ne, ze mi date za pravdu.

Zrovna jsem se na toto tema bavila na jednom castingu s modelkou Karolinou Vysatovou. Je to moc krasna blondynka, ovsem typicky jarni typ, kteremu slusi naopak presne ty teple odstiny, ktere studeny typ mit nemuze. Pred par mesici ale trochu experimentovala a nechala si obarvit vlasy do bile umele platiny. Predstavitelky studeneho typu v tomto odstinu vypadaji naprosto bozsky! Coz ale vubec neplati o predstavitelce typu jarniho - tedy tepleho. Ona sama mi priznala, ze z toho byla doslova nestastna. Ovsem barvit vlasy takhle dramaticky a zvlast si pohravat s blond odstiny neni zadna legrace. Trvalo ji nekolik mesicu, nez se ji podarilo vratit se zpet ke sve prirozene blond. Snad vam tento priklad staci k tomu, abyste pochopily, ze ikdyz jste sebekrasnejsi, spatny vyber barvy dokaze nadelat peknou paseku. A naopak spravny vyber barvy vas dokaze rozzarit a udelat jeste krasnejsi.


To same plati take o liceni. Studeny typ by nemel zvyraznovat oci a rty zaroven, protoze pak pusobi snadno zmalovanym dojmem, coz jiste nechce ani jedna z nas. Takze prima je si vybrat: bud rty nebo oci. Vzhledem k tomu, ze mam tmave vyrazne oboci, oci si vubec nemaluji. Za to rtenky zboznuji. Krome ruzove, ktera tomotu typu slusi ve svech moznych odstinech, jsem si zamilovala jeste barvu coral, ovsem opet plati, ze musi mit podton studeny. Ta je velmi slusiva. Uzasnou tresinkou na dortu je pouziti tvarenky. Idealni zabarveni doruzova. Opet plati: zadne odstiny zlatave. Good luck!









Žádné komentáře:

Okomentovat